6 vinkkiä työntekijöiden onnistuneeseen perehdyttämiseen


Aihe:

Miltä tuntuukaan ensimmäinen jännittävä kesätyöpäivä? Sitä miettii juuri nyt moni kesätyöntekijä, mutta myös perehdyttäjä. Kesätyöpaikat ovat mahtava tilaisuus yrityksille näyttäytyä uudelle sukupolvelle mukavana ja mielenkiintoisena työnantajana – perehdytys on tärkein askel nuorelle työntekijälle hänen ensimmäisellä matkallaan yritysmaailmaan. Listasin muutaman vinkin, joilla autat kesätyöntekijää selviytymään työelämän pyörteistä alusta alkaen.

Alkuun on heti muistutettava, miksi perehdytykseen kannattaa panostaa, vaikka se alkuun veisikin omaa työaikaasi. Puutteellisesti hoidettu perehdytys saattaa kostautua ongelmatilanteissa ja aiheuttaa huolta ja stressiä työntekijälle. Lopputuloksena saattaa olla huono kokemus sekä työntekijälle että työnantajalle. Nykypäivänä niin positiiviset kuin negatiivisetkin kokemukset leviävät nopeasti esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, joten nyt on aikasi loistaa ja tehdä vaikutus!

Näin onnistut kesätyöntekijän perehdyttämisessä

  1. Omat rivit suoriksi – Kesätyöntekijöiden tarkoitus on mahdollistaa vakituisten työntekijöiden kesälomat ja usein lähes kaikki tahtovat lomailla heinäkuussa suosituimmalla lomakaudella. Muista kuitenkin, että toimintaa ei voi lomakaudellakaan jättää pelkästään kesätyöntekijöiden harteille. Käy siis läpi tilanne ja vastuut vakituisen henkilökunnan kanssa ennen kesätyöntekijöiden aloittamista.
  2. Aloita perusasioista – Kaikilla työntekijöillä ei ole kokemusta vastaavanlaisesta työstä, joten aloita siis perehdyttäminen perusasioista. Nuorilla työntekijöillä tämä voi tarkoittaa lähtemistä aivan toimialan ja työelämän perusteista. Kesätyöpaikka saattaa olla nuoren ensimmäinen, joten yrityksillä on suuri vastuu toimia myös porttina työelämään.
  3. Huomioi ihmisten erilaiset tavat oppia – Ihmiset oppivat eri tavoilla, mutta usein parhaiten toimii perehdytys, jossa itse työtä pääsee avustettuna tekemään nopeasti. Useamman päivän kalvosulkeisista jää harvalle käteen kovinkaan paljoa. Perehdytyksessä on kuitenkin huomioitava, että nopea työnteon aloitus ei tarkoita työntekijän jättämistä yksin tehtävää hoitamaan. Oppiminen tapahtuu yksilöllisessä aikataulussa, joten varaa myös reilusti aikaa perehdytysjaksolle, jota palastelet sopiviin osiin.
  4. Varmista turvallisuus ja valmistele myös ongelmatilanteisiin – kunnollisella perehdyttämisellä varmistetaan työn turvallisuus: Perehdytys on velvollisuus, joka lukee työturvallisuuslaissa. Perehdytysjakson jälkeen tekijällä on oltava varma olo työnteosta ja hänen on selvittävä työstään itsenäisesti. On tärkeää, että työntekijä tietää mistä hakea apua tarvittaessa ja kenen puoleen kääntyä. Jos perehdytys hoidetaan kunnolla, ovat työntekijät myös valmiimpia kohtaamaan ongelmatilanteita, jotka saattavat huonoimmassa tilanteessa tulla yrityksille todella kalliiksi.
  5. Ota kesätyöntekijät osaksi työporukkaa – Työyhteisö ja työilmapiiri on tärkeä osa työssä viihtymistä. On tärkeää, että myös kesätyöntekijät tuntevat kuuluvansa työyhteisöön ja heidät otetaan mukaan työporukkaan siinä missä muutkin työntekijät.
  6. Muista olla avoin ja rehellinen – Odotukset ja todellisuus eivät aina kohtaa ja välillä kesätyöntekijän ajatukset työpaikasta sekä työn tekemisestä saattavat epärealistisia. Ole siis avoin ja rehellinen alusta saakka sen suhteen, mitä työnkuva pitää sisällään ja kerro esimerkiksi rutiinitöistä. Avoin täytyy olla myös työaikojen ja -vuorojen suhteen. Esimerkiksi huvipuistojen ja ravintoloiden kesätyöntekijät ovat usein töissä silloin, kun muut ovat vapaalla, eikä tämä saa tulla tekijälle yllätyksenä. Pyydä myös kesätyöntekijää olemaan rehellinen ja avoin alusta alkaen!

Kesätyöntekijöiden perehdyttäminen on satsaus tulevaisuuteen niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä, eikä sitä siis kannata hoitaa vasemmalla kädellä. Pidetään siis kaikki tahoillamme huolta siitä, että kesäntyöntekijöille annetaan hyvät eväät työelämän pyörteisiin.

Kirjoittaja Kaisa-Maria Kokkonen on Personnelin Executive Search Consultant. Ennen tätä hän on vastannut rekrytoinneista sekä perehdytyksen kehittämisestä mm. Restel Oy:ssä.

Toivoisitko lisää vinkkejä kesätyöntekijöiden perehdyttämiseen? Ota yhteyttä niin keskustellaan lisää!

Keskustele