Kehityssuunnittelija (mobiilitunnisteet)

Erillisverkot -konserni hakee

 

Kehityssuunnittelijaa (mobiilitunnisteet)

Haemme kehityssuunnittelijaa (mobiilitunnisteet) Virve 2.0 -viranomaislaajakaistahankkeeseen päätelaitteiden ja langattomien sensoreiden ym. mobiilien laitteiden käyttämien liittymien tunnisteiden määrittelyyn, kehittämiseen ja hallintaan. Tehtävä sijoittuu tytäryhtiö Suomen Turvallisuusverkko Oy:öön.

Nykyinen viranomaisverkko Virve pohjautuu Tetra-teknologiaan ja toimii vielä useita vuosia Virve 2.0 -palveluiden rinnalla. Uusi Virve 2.0 -palvelu hyödyntää kaupallisen LTE/5G-verkon ja laajakaistan mahdollisuuksia. Erillisverkot tuottaa radioliityntäverkkoa lukuun ottamatta kriittisimmät palvelukokonaisuudet omasta verkostaan ja toimii palvelussa palveluoperaattorina.

Mobiilitunnisteiden asiantuntijana suunnittelet ja kehität yhteistyössä operaattoreiden ja laitevalmistajien kanssa toteutettavaan Virve 2.0 -palveluun soveltuvia oman osa-alueesi ratkaisuja. Mobiilitunnisteratkaisujen suunnittelun ja kehityksen lisäksi toimit asiantuntijana yrityksen sisäisissä projekteissa tukien mm. mobiiliverkon, päätelaitteiden ja viranomaissovellusten testausta ja tuotantoa.

Toimit Erillisverkkojen teknisten asiantuntijoiden lisäksi läheisessä yhteistyössä operaattoreiden ja laitetoimittajien sekä hankkeen muiden kumppanien kanssa. Omaat vahvan taustan mobiiliverkon tietoturvallisten mobiilitunnisteratkaisujen parista ja osaat suunnitella käytettävät ratkaisut kiinteäksi osaksi Erillisverkkojen Virve 2.0 -palvelukokonaisuutta. Ymmärrät nykyisten mobiiliverkkojen mobiilitunnisteratkaisujen teknisen toiminnan, sekä uusien teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet ja haasteet. Ymmärrät hyvin kaupallisten toimijoiden toimintatapoja ja pystyt sovittamaan niitä viranomaistoiminnan erityistarpeisiin.

Odotamme sinulta osaamista seuraavilta mobiiliviestinnän osa-alueilta:

  • Mobiiliverkon älykortit ja sovellukset: SIM/USIM/ISIM (UICC), eSIM (eUICC), SIM applikaatiot
  • Taustajärjestelmät (älykorttialustat, SIM OTA, eSIM hallinta jne.)
  • Älykorttien, päätelaitteiden, verkkojen ja palveluiden yhteistoiminta
  • ETSI, 3GPP, GSMA ja muut oleelliset teknologiastandardit sekä niiden käytännön toteutukset

Eduksi luetaan lisäksi osaaminen seuraavilta alueilta: verkkopalvelut ja -ratkaisut (radioverkko, tilaajarekisterit, mobiilipaketticore, IMS, IoT), päätelaitteet, tietoturva, standardisointi ja kansainvälinen yhteistyö.

Toimenkuvaan voi vaikuttaa valittavan henkilön aiemmin hankittu osaaminen. Erillisverkot tukee tarvittaessa valittavan henkilön osaamisen kehittämistä tehtävän menestyksekkään hoitamisen varmistamiseksi. Kerro hakemuksessa, mikäli sinulla on muuta osaamista, jonka katsot tehtävän kannalta eduksi.

Edellytämme sinulta soveltuvaa koulutusta sekä työkokemusta. Olet oma-aloitteinen, organisointikykyinen, tarkka ja johdonmukainen tiimipelaaja. Saat suoritettua tehtäväsi loppuun ja olet valmis kehittämään osaamistasi sekä tarttumaan myös uusiin haasteisiin. Hallitset hyvin asiakokonaisuuksia ja pystyt myös dokumentoimaan ne mallikkaasti. Kiinnität erityistä huomiota sekä toiminnalliseen että palveluiden tietoturvaan.

Tarjoamme sinulle monipuolisia ja haastavia tehtäviä asiantuntevassa työyhteisössä, nykyaikaiset työvälineet sekä viihtyisän työympäristön vakavaraisessa ja kehittyvässä organisaatiossa. Toimimme usealla paikkakunnalla Suomessa ja tehtäväsi ovat valtakunnallisia, joten työtehtävät edellyttävät matkustusvalmiutta kotimaassa. Toimipaikkasi voi olla jokin Erillisverkot-konsernin toimipiste Suomen suurimpien kaupunkien alueilla.

Tehtävään valittavasta henkilöstä tehdään henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Lisätietoja tehtävästä antaa Erillisverkot-konsernin yksikönpäällikkö Antti Kauppinen, puh. 040 866 8582, keskiviikkona 8.1.2020 klo 12.00–14.00.

Hae tehtävään täyttämällä hakulomake osoitteessa www.personnel.fi ja liitä mukaan vapaamuotoinen hakemuksesi, ansioluettelosi ja palkkatoiveesi 17.1.2020 mennessä.

Haku päättyi

17.01.2020

Työsuhde

Vakituinen

Työn laatu

Kokopäiväinen

Työ alkaa

Sopimuksen mukaan

Sijainti

Erillisverkot-konsernin toimipiste Suomen suurimpien kaupunkien alueilla

logo: Suomen Erillisverkot-konserni

Erillisverkot-konsernin tehtävänä on turvata yhteiskunnan kriittistä johtamista ja tietoyhteiskunnan palveluja kaikissa olosuhteissa. Erillisverkot tarjoaa yhteiskunnan turvallisuutta ja toimivuutta tukeville organisaatioille palveluja kriittiseen viestintään, tilannejohtamiseen ja kriittisen infrastruktuurin suojaamiseen. Erillisverkot on valtion kokonaan omistama yhtiö. Yhtiön omistajaohjauksesta vastaa valtioneuvoston kanslia.

Suurimpia asiakkaitamme ovat Puolustusvoimat, Poliisi, pelastustoimi, sosiaali- ja terveyssektori, Hätäkeskuslaitos, Rajavartiolaitos, ministeriöt ja muut valtion ja kuntien toimijat sekä huoltovarmuuskriittiset yritykset.

www.erillisverkot.fi