Senior Risk Manager

Ilmarinen on Suomen suurin työeläkevakuutusyhtiö. Huolehdimme 1,2 miljoonan suomalaisen työeläketurvasta ja niiden turvaamiseksi kertyneestä yli 50 miljardin euron sijoitusvarallisuudesta. Ilmarinen on kansainvälisesti arvostettu, vastuullinen toimija, joka sijoittaa maailmaanlaajuisesti useimpiin omaisuusluokkiin. Henkilöstömme on syystä työstään ylpeä.

Ilmarisen riippumattomalla seitsemän hengen riskienhallintatoiminolla on merkittävä rooli sijoitustoimintaan vaikuttavien nykyisten ja tulevien riskien arvioimisessa, ja tätä kautta Ilmarisen taseen hallinnassa. Toiminnon vastuualueisiin kuuluvat mm. riittävien ja ajantasaisten riskienhallinnan menetelmien ja toimintatapojen varmistaminen, skenaarioanalyysien ja stressitestien tuottaminen, asetettujen sijoitusvaltuuksien valvonta, yhtiön riskiaseman ja sijoitustoiminnon menestyksen seuraaminen sekä säännöllinen raportointi yhtiön johdolle, hallitukselle ja riskit omistaville yksiköille.

Liity joukkoomme SENIOR RISK MANAGER

Tehtävässä olet keskeisessä roolissa Ilmarisen sijoitustoiminnon kvantitatiivisessa riskienhallinnassa. Toimenkuvasi tulee koostumaan neljästä laajemmasta osa-alueesta:

  • skenaarioiden ja simulaatioiden tuottaminen allokaatiopäätösten ja tasehallinnan tueksi,
  • sijoitusomaisuutta kuvaavien stressitestien (mm. VaR) ja herkkyyslaskelmien tuottaminen,
  • viranomaisten määrittämä eläkevakuutusyhtiön vakavaraisuusrajalaskenta sekä
  • yllämainittujen tehtävien perusteena olevan datan hallinta ja ylläpito.

Tehtävä edellyttää sinulta teknistä osaamista tiedonsiirron/rajapintojen osalta, joten toivomme sinulta ohjelmointiosaamista. Hyödyllisiä kieliä tehtävän kannalta ovat esim. R, C#, SQL ja MatLab. Koska olet jo työskennellyt useamman vuoden vastaavanlaisessa tehtävässä, tunnet eri sijoitusinstrumentit ja tavat, joilla instrumentteihin liittyviä sijoitusriskejä tarvittaessa mallinnetaan.

Olet todennäköisesti suorittanut ylemmän korkeakoulututkinnon esim. kaupalliselta tai tekniseltä alalta sekä mahdollisesti riskienhallintaan syventyvän tutkinnon kuten PRM tai FRM. MSCI Risk Managerin ja SimCorp Dimensionin aikaisempi tuntemus katsotaan eduksi. Tehtävässä menestyminen edellyttää sinulta sujuvan suomen kielen osaamisen lisäksi hyvää englannin kielen taitoa.

Tehtävä tarjoaa sinulle:

  • monipuolisen, haastavan ja merkityksellisen työn sijoitustoiminnan riskienhallinnan parissa,
  • mahdollisuuden syventyä kansainvälisten suursijoittajien sijoitustoimintaan ja riskienhallintaan,
  • paikan kokeneessa yksikössä, jossa olemme ylpeitä vankasta ammattitaidostamme,
  • viihtyisät tilat Ruoholahdessa sekä vastuullisuutta, avoimuutta ja jatkuvaa kehitystä tukevan yrityskulttuurin sekä
  • kilpailukykyisen palkitsemiskokonaisuuden ja edut.

 

Lisätietoja tehtävästä antaa Ilmarisen sijoitustoiminnan tuki, tulos ja riskit -osastonjohtaja Berndt Barner-Rasmussen (p. 050 512 4911) keskiviikkona 8.1. klo 10-12 ja perjantaina 10.1. klo 10-12. Muina aikoina voit olla yhteydessä rekrytointiyhteistyökumppanimme Eezy Personnelin konsulttijohtajaan Jouni Valtimoon (p. 044 254 5929).

Hae tehtävää keskiviikkoon 15.1.2020 mennessä alla olevan linkin kautta ja liity joukkoomme tekemään merkityksellistä työtä sijoitustoimintomme riskienhallinnan parissa.

Valitulle henkilölle tehdään Ilmarisen käytännön mukaisesti luotettavuusselvitykset (luottotiedot, huumausainetestaus sekä tietyissä rooleissa turvallisuusselvitys).

Haku päättyi

15.01.2020

Työsuhde

Vakituinen

Työn laatu

Kokopäiväinen

Työ alkaa

Sopimuksen mukaan

Sijainti

Helsinki

Toimiala

Vakuutusyhtiö

logo: Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen

Tarjoamme parempaa työelämää.

Työeläkevakuuttaminen on tärkeä osa hyvinvointiyhteiskuntaa. Huolehdimme yli miljoonan suomalaisen eläketurvasta. Keräämme ja sijoitamme eläkevaroja vastuullisesti. Rakennamme parempaa työelämää ja edistämme työkykyä. Näin tuemme koko Suomen menestystä. Meillä on mielenkiintoiset ja monipuoliset työt, toimivat työvälineet sekä mukavat ja osaavat työkaverit. Viihtyisissä työtiloissamme voit etsiä oman tapasi tehdä töitä. Tuemme vahvasti työntekijöidemme työkykyä. Toimistomme sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä Helsingin Ruoholahdessa. Tule tekemään parempaa työelämää kanssamme!

Katso ja lue lisää Ilmarisesta ja ihmisistämme