CV – Kuvalla vai ilman?


Aihe:

Moni varmasti pohtii CV:tä laatiessaan, kannattaako siihen liittää mukaan kuvaa. Ja jos laittaa kuvan, minkälainen sen tulisi olla? Ohessa viisi vinkkiä työnhakijalle:

1. Hyvä kuva kannattaa aina

Lähtökohtaisesti ansioluetteloa laatiessa on hyvä pitää mielessä, että hyvästä kuvasta ei haittaakaan ole. Tutkimusten mukaan kuvallisen CV:n lähettäneet saavat keskimäärin enemmän haastattelukutsuja, kuin hakijat, joiden CV:ssä ei ole kuvaa.

2. Ole oma itsesi

Kaikkein tärkeintä on olla kuvassa oma itsensä, ei kannata yrittää esittää mitään muuta. Tyypillistä on kuvitella mielessään, minkälaisia ihmisiä yrityksessä on töissä ja laittaa ansioluetteloon näitä olettamuksia vastaava otos itsestään. Tuloksena on helposti kuva, jossa skraga on liian kireällä. Paras valinta on kuva, johon olet itse tyytyväinen ja jossa näytät itseltäsi.

3. Rajaa kuva asianmukaisesti

Vältä kokovartalokuvia ja pelkkiä kasvokuvia, paras rajaus on rinnasta ylöspäin.

4. Jätä selfiet ja tilannekuvat sosiaaliseen mediaan

Vaikka selfiet ovat tätä päivää, ei selfien paikka kuitenkaan ole ansioluettelossa. Myös tilannekuvia tulisi välttää, sillä liian moneen CV-kuvaan päätyy asianomaisen lisäksi drinkkilasi tai ohikulkija.

5. Pyydä apua ammattikuvaajalta

Paras vaihtoehto on antaa kuvausvastuu jollekin toiselle – ammattivalokuvaajalle, jos vain mahdollista. Ammattivalokuvaajan näkökulmasta amatöörimäinen kuva erottuu joukosta, muttei edukseen. Tänä päivänä kaikki omistavat älypuhelimen, älykameran, älyvideokameran (tai näiden yhdistelmän) ja yhtäkkiä kaikki ovat ammattikuvaajia. Ammattimainen valokuvaaja osaa katsoa kuvakulman, valon ja rajauksen juuri kohdalleen, saaden luonnollisesti kuvattavan parhaat puolet esiin.

Samat vinkit pätevät myös LinkedIn-CV:n kuvaan. Ehkäpä lähiaikoina päästään siihen, että CV ja LinkedIn-CV ajavat saman asian?

Keskustele