Kun Headhunter soittaa


Aihe:

Monet saavat jossain vaiheessa uraansa soiton Headhunterilta, mutta miten reagoida tällaiseen yhteydenottoon?

1. Kuuntele avoimin mielin

Koskaan et voi tietää, minkälaisesta tarjouksesta on kyse. Vaikka olisit lähtökohtaisesti tyytyväinen nykytilanteeseesi, et menetä mitään antamalla viittä minuuttia ajastasi Headhunterille. Ura-asioista keskustelu voi myös aikaansaada sen, että alat tarkastelemaan omaa tilannettasi työelämässä kriittisten lasien läpi. Aika ajoin tällainen pohdinta voi tehdä hyvää ja kirkastaa omia ajatuksiasi tulevaisuuden tavoitteistasi.

2. Kysy tarkentavia kysymyksiä

Selvitä mieltäsi askarruttavat asiat saman tien – tarjouksesta ei kannata kieltäytyä puutteellisten tietojen valossa. Kysymällä saat mahdollisuuden kuulla lisää esimerkiksi tiimistä, esimiehen johtamistyylistä tai ominaisuuksista, joita valittavalta henkilöltä odotetaan. Usein Headhunterilla on myös antaa tehtävästä jotain kättä pidempää – voit pyytää luottamuksella tarkempaa informaatiota tehtävästä, odotuksista ja tavoitteista.

3. Kerro itsestäsi

Kannattaa kertoa tarkemmin omasta työhistoriastasi sekä osaamisestasi. Vaikka tarjolla oleva tehtävä ei olisi sinua varten, niin Headhunter saa sinusta paremman kuvan muita vastaavia positioita ajatellen. Näin varmistat yhteydenotot jatkossakin.

4. Varaa aikaa puhelinkeskustelulle

Headhunterin soitto tulee tyypillisesti ”puun takaa”, esimerkiksi silloin kun olet hakemassa lapsia tarhasta, kiiruhtamassa palaveriin tai kun esimiehesi on kuuloetäisyydellä. Jos ajoitus on huono, sovi uusi keskusteluaika vaikka työajan jälkeen.

5. Pyydä miettimisaikaa

Puhelinkeskustelun aikana ei tarvitse tehdä mitään päätöksiä. Työtarjouksen saaminen on aina yllättävä tilanne ja jos et ole aktiivisesti etsimässä uutta suuntaa urallesi, haluat varmasti pohtia mahdollisuutta eri näkökulmista. Voit sopia Headhunterin kanssa, että palaatte asiaan muutaman päivän päästä.

6. Muista, ettet ole ainoa

Headhunterin soitto saa tyypillisesti aikaan positiivisia tuntemuksia – osaamisestasi ja ammattitaidostasi ollaan kiinnostuneita. Totuus kuitenkin on, että samaan tehtävään kontaktoidaan myös muita ehdokkaita.

Edellä mainittujen vinkkien lisäksi muista, että kohteliaisuus ei maksa mitään. Vaikka kieltäytyisit tarjouksesta, niin ystävällinen suhtautuminen yhteydenottoon voi avata monia yllättäviäkin ovia tulevaisuudessa.

Keskustele