Tehokkaan rekrytoinnin salat kiireiselle tulipalojen sammuttelijalle


Aihe:

Tulipalo-kiireessä on helppo ajatella olevansa tehokas, jos on nopea. Rekrytoidessa olisi tärkeää nähdä käynnissä olevaa tulipaloa pidemmälle ja miettiä henkilön soveltuvuutta pidemmällä tähtäimellä – tehokkuus ei aina tarkoitakaan nopeutta. Jos hätärekrytointeja tehdään useampi peräkkäin, voi kasassa oleva joukko olla kaukana Dream Teamistä. Miten sitten voisi tehostaa rekrytointia niin, että laatukin on kohdillaan?

Taloudessamme eletään nousevaa kautta ja tämä näkyy monessa yrityksessä lisääntyneenä kiireenä. Myynti vetää, investoidaan kehitykseen, tulee työreissuja ja entistä enemmän yhteydenottoja. Hyvät ajat taloudessa tarkoittavat myös rekrytointitarpeen kasvua, mutta harva muistaa, että sopivien henkilöiden etsiminen avainpositioihin vie leijonan osan työajasta. Varsinkin pienemmissä kasvuyrityksissä rekrytoinnit ovat usein niiden avainhenkilöiden vastuulla, joiden pöytä on jo valmiiksi täynnä töitä.

Kun on kiire ja uuden työntekijän tarve kova, halutaan rekrytointi usein hoitaa tehokkaasti. Tehostamisessa ja mutkien suoraksi oikomisessa suurena riskinä on, että laatu kärsii ja valinnat tehdään hätiköiden ja väärin perustein. Rekrytoinnit ovat aina todella tärkeitä ja merkityksellisiä investointeja yrityksen tulevaisuuteen. Oma neuvoni onkin, että kiiretilanteessa tehostamisen sijaan rekrytointi kannattaa ulkoistaa ammattilaiselle.

VINKKI: Jos käynnissä on todella kiireellinen tilanne ja uusi henkilö on vain pakko saada tositoimiin hyvin nopealla aikataululla, on hyvä vaihtoehto vuokratyövoiman käyttö, jolloin prosessi etenee usein nopeammin ja on suoraviivaisempi.

Näin tehostat rekrytointiasi ammattilaisen avulla

Kun yhteistyö rekrytointikonsultin kanssa aloitetaan ja haku käynnistetään, omat neuvoni toimeksiantajayritykselle yhteistyön sujuvuuden kannalta ovat:

  1. Nimeä yrityksestäsi rekrytoinnista vastaava henkilö – Hän vastailee tarvittaessa kysymyksiin esimerkiksi tiimistä, työkulttuurista tai työsuhde-eduista.
  2. Varaa kunnolla aikaa ensimmäiseen kartoituspalaveriin / tee pohjatyöt huolellisesti – Jos valmistutuminen tehdään huolella, voi rekrytointikonsultti laittaa prosessin vireille nopealla aikataululla itsenäisesti ilman, että asiakkaalta tarvitaan lisäinformaatiota jatkuvasti.

Kaipaatko vinkkejä rekrytointisi tehostamiseen? Ota yhteyttä meihin!

Blogi julkaistu alkuperäisesti Arja Raukolan nettisivuilla.

Keskustele